Schaapmaakthet

SMH – SchaapMaaktHet

Mijn naam is Erik Schaap en ik woon sinds 1993 in Wormerveer.
SMH maakt véél meer dan alleen maar buitenmeubelen van steigerhout. Op de website www.schaapmaakthet.123website.nl zijn hiervan genoeg voorbeelden te zien. Uniek is dat alles (binnen mijn mogelijkheden) op maat gemaakt kan worden. Bij elke opdracht blijft altijd wel materiaal over. Stukken resthout en dergelijke. In eerste instantie verdwenen dit resthout bijna allemaal in onze eigen houtkachel. Echter, dit vond ik toch zonde en zeker ook niet duurzaam. Ik wilde daar ook iets mee kunnen doen.
Zodoende ben ik kleinere objecten gaan maken (geïnspireerd door o.a. eigen creativiteit en de app ‘Pinterest’). Vanaf oktober 2019 voor iedereen te koop bij de ‘Peartree’ in Wormerveer.
SMH heeft daar twee schappen en biedt een wisselende collectie van kleinere gebruiksvoorwerpen aan (soms seizoensgebonden: Kerst, Pasen, zomer, etc.). Onder anderen dus gemaakt van restanten van de grotere opdrachten, maar soms ook geheel andere objecten. Geen enkel object is hetzelfde en daardoor dus vanzelf uniek. En ook weer op maat te maken naar de wens van de klant.